2e spoor re-integratie noodzakelijk en in goede handen

Jij bezoekt onze webpagina 2e spoor-re-integratie met een reden. Wellicht ben je puur nieuwsgierig wat 2e spoor überhaupt inhoudt of ben je inmiddels in een situatie terecht gekomen waarbij dit voor jou of voor jouw bedrijf gaat gelden. In alle gevallen proberen wij je te helpen in het vinden van de juiste informatie en/of oplossing.

Wat is reintegratie tweede spoor?

De wet poortwachter: Je bent als werkgever, samen met uw arbeidsongeschikte medewerker,verantwoordelijk voor het re-integratietraject tijdens ziekte. 

Is een medewerker na één jaar niet in staat om zijn eigen werk wegens ziekte uit te voeren en is terugkeer binnen uw bedrijf niet meer mogelijk, dan is passend werk bij een andere werkgever de volgende optie. Dit heet re-integratie tweede spoor. Helaas bent u verplicht hier pro actief initiatief op te nemen en is de hulp van een arbeidsmarktspecialist zoals THOBS hier een welkome aanvulling in.

Werkwijze THOBS

De zieke medewerker is vaak al enige tijd tot stilstand gekomen. Als de medewerker echter gaat inzien dat niet participeren op de arbeidsmarkt op lange termijn ongewenste financiële, sociale en persoonlijke gevolgen zullen hebben, ontstaat er beweging. De meeste mensen willen namelijk gewoon een zinvol bestaan waar werk vaak onderdeel van uitmaakt. ‘Inspiratie’ is de motor achter succes. En daar is THOBS niet uniek maar wel onderscheidend in.

Anders dan anderen qua begeleiding?

Door de kleinschaligheid, staat THOBS  bekend om haar persoonlijke aandacht die ze geeft. Daarnaast streeft THOBS naar maatwerk. Niet iedereen reageert op een identieke manier met dezelfde dingen in dezelfde omstandigheid. Het eigene van elke mens is enig. Wij houden rekening met de verschillen en bieden derhalve geen standaarddiensten aan maar stemmen de begeleiding en het aantal benodigde uren af op de persoonlijke wensen en behoeften. In een vrijblijvend en kwaliteitsvol intakegesprek, wordt de basis bepaald voor een zo effectief en efficiënt mogelijk  2e spoortraject.

Anders dan anderen qua coaching?

De essentie van THOBS haar coachingsstijl is het geloof dat de motivatie tot verandering vanuit de klant zelf komt en niet van buitenaf wordt opgelegd. Deze motiverende gespreksvoering is een benadering om mensen te helpen hun problemen te onderkennen en om hen aan te zetten tot verandering.

Wij maken graag kennis met u waarin er alle ruimte is voor uw verhaal, zodat we vandaar uit een strategie samen kunnen opstellen.

 

Wil je direct en kosteloos in contact komen een van de adviseurs uit jouw regio? https://www.thobs.nl/contact/

Natuurlijk bedienen wij: Alkmaar, Heerhugowaard, Koedijk, Broek op Langedijk, Spierdijk, Heiloo, Castricum, Limmen etc. Dit doen wij vanuit ons kantoor te Alkmaar maar komen desgewenst persoonlijk bij je langs.

 

arbeidsmarktspecialisten
outplacement Alkmaar

THOBS Career Development

“Jouw toekomst in vertrouwde handen”

Your "nature" as the key to your future