THOBS career development Banen Barometer

 

De Arbeidsmarkt is op dit moment: krap ,krap/ ruim, ruim, Zeer Ruim.

Sinds 2014 hebben de tekenen van economisch herstel zich verder ontwikkelt tot een hoog conjunctuur. De banenmarkt volgt traditie getrouw wat later (bedrijven willen eerst weer vlees op het bot) en heeft nu geresulteerd in een Zeer ruime arbeidsmarkt. Helaas geldt dat niet voor iedere beroepsgroep. Door de “automatiseringsrevolutie” verdwijnen tal van banen in de retail, finance en enkele andere branches. Evenwel zullen ook zij, door de zeer ruime makrt, werk vinden. Echter, hoe, hoe snel en de keuze van de juiste baan hangt af van veel factoren. 

Om je te helpen bij de zoektocht (de werkelijke aard van een bedrijf zie je niet aan een advertentie of eerste gesprek) kunnen wij uitleg geven over diverse organisaties en hun bedrijfscultuur. Dit zodat jij een baan vindt die past bij jouw behoefte! Informeer naar de mogelijkheden en bel of mail ons.

 

Ga direct naar al onze vacatures

 

Zijn de professionals bij ons aan het juiste adres?

Uit onafhanklijk onderzoek door Stratus (blik op werk, kwaliteitskeurmerk) blijkt: Klantevredenheid THOBS wordt gewaardeerd met een 9!

arbeidsmarktspecialisten

Dreigende tekorten maar ook slecht nieuws.

Er dreigen alweer tekorten op de arbeidsmarkt. Vooral in het hogere segment zullen werkgevers op iets langere termijn hun best moeten doen om goede mensen te vinden

In de periode tot 2020 zal de werkgelegenheid toenemen. De groei zit vooral in het cluster gezondheid & technologie en in mindere mate in de clusters financiële en adviesdiensten en ICT & media. Krimp zal zich vooral voordoen in het cluster metaal & maakindustrie. Het EIM concludeert dat binnen het lagere segment op de arbeidsmarkt juist sprake zal zijn van een toename van de werkloosheid.

Baandrijfveren anno nu in samenwerking met Neijenrode en de overheid is er een onderzoek gehouden onder 6000 respondenten wat men het belangrijkst vindt t.a.v. werk.

1. Balans “leven leiden zoals jjij dat wil”

2. Leren /ontwikkelen

3. Vrijheid

4. Zekerheid

eigenlijk logisch, toch?

Your "nature" as the key to your future